Rekordidő alatt végeztek a győri fővonal rekonstrukciójával

Már újra a teljes vonalon járnak a vonatok.

Forrás: Origó2023. 12. 21. 7:14
Forrás: FB/ Lázár János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is megírta, a MÁV és leányvállalata, a MÁV FKG részéről több mint 1100 munkavállaló, szakértő vett részt a tervezési és kivitelezési folyamatokban, hogy a lehető legrövidebb idő alatt befejeződhessen a rekonstrukció a győri fővonalon. A három hónapra felosztott munkálatok során naponta átlagosan kétezer vágányméteres szakasz ágyazatrostálását és ezerötszáz vágányméter átépítését látták el.

A nyári eseményeket felidézve Lázár János építési és közlekedési miniszter a közösségi oldalán azt írta:

Amikor a nyáron kiderült, hogy felgyorsult az 1-es vasúti fővonal állapotromlása, három lehetőség állt előttünk. Kockáztatjuk az utasbiztonságot, de változatlanul közlekedünk tovább. Védjük az utasok biztonságát, ezért új és újabb lassújelekkel korlátozzuk a sebességet – végül akár 40 km/órára. Vagy leállítjuk a vasúti közlekedést és azonnal hozzáfogunk a felújításhoz. A kétkedőket és a huhogókat megcáfoltuk,három hónap alatt megcsináltuk.

Az Origó emlékeztet: rekordidő alatt készült el az 1-es számú vasútvonal rekonstrukciója, néhány napja újra teljes vonalon járnak a vonatok.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook/Lázár János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.