Orbán Viktor az unokájával együtt gyújtotta meg a gyertyát advent első vasárnapján

Több magyar politikus is követte az adventi hagyományt, köztük Novák Katalin köztársasági elnök is.

Forrás: Facebook2023. 12. 03. 19:21
Forrás: FB/Orbán Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljött advent első vasárnapja, Magyarország kormánypárti politikusai sorra közlik közösségimédia-oldalaikon az adventi gyertyagyújtásról szóló képeiket. Ahogy arról a Magyar Nemzet is részletesen beszámolt, az idei adventi időszak különösen rendhagyó időszak, hiszen december harmadikára, mára esik advent első vasárnapja, ez pedig azt jelenti, hogy éppen 24-én ér majd véget a várakozás időszaka.

 Így december 24-én délelőtt még adventet ünnepeljük a templomokban, de az este már Jézus születéséről szól.

Az adventi koszorú négy gyertyája Jézus eljövetelének közeledtét szimbolizálja, és mindegyiknek megvan a maga jelentése. 

Orbán Viktor a Facebook-oldalára töltött fel képet az adventi gyertyagyújtásról, amelyet családjával ünnepelt, a bejegyzéshez azt írta, 

„Bercivel meggyújtottuk az első gyertyát”.

 

Hasonlóképpen jelentkezett be saját oldalán Novák Katalin köztársasági elnök is, aki az adventi koszorúról osztott meg képet.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt írta adventi bejegyzéséhez, hogy

„Adventkor, a várakozás idején elcsendesedik a világ, megnyugvást és békét remélve. Az első, a hit gyertyája üzeni: egyszer minden vihar véget ér, és a felhők mögül utat tör a fény”.

Lázár János a makói adventi koszorú meggyújtásán vett részt. Bejegyzésében azt írta, 

„Az ünnep ott van, ahol várnak rá. Nemcsak a naptárban, hanem az adventi csendben. A koszorú első gyertyája Makón is lángra lobbant. Békességet és áldott adventi készülődést kívánok mindenkinek!”

Kocsis Máté frakcióvezető szűk családi körben gyújtotta meg az első adventi gyertyát.

Az adventi gyertyagyújtás hagyományairól az alábbi cikkben lapunk részletesen beszámolt.

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: Facebook/Orbán Viktor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.