Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt

Hetven magyar mérnök fog dolgozni a Panther-projekten éveken keresztül a zalaegerszegi üzemben.

Forrás: MTI2023. 12. 15. 13:11
Panther tank a zalaegerszegi Rheinmetall gyár átadóján Fotó: Pánczélosok.hu/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország harckocsifejlesztésben vesz részt – jelentette be a honvédelmi miniszter pénteken a közösségi oldalára feltöltött videóban, miután aláírta az erről szóló szerződést. Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, a szerződés keretében a Rheinmetallal, 

nagy németországi fegyveripari konszern partnerünkkel közösen fogjuk fejleszteni azt a csúcstechnológiás, legmodernebb generációs harckocsit, amelyet Panther néven fogunk piacra vezetni közösen a németekkel, amikor a fejlesztés megtörténik.

A miniszter szerint ez Magyarországnak nagyon komoly előnyökkel jár, hiszen olyan fejlesztési ágba kapcsolódik be, ami az igazán erős országok privilégiuma.
Közölte, hetven magyar mérnök fog dolgozni a projekten éveken keresztül, „a zalaegerszegi gyárunk fogja a keretet biztosítani ehhez az együttműködéshez”, és ezen keresztül nagyon komoly védelemi ipari fejlesztés valósul meg Magyarországon. A magyar emberek védelmét a legmodernebb eszközökkel biztosítjuk – áll a videó mellett olvasható bejegyzésben Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán.

Rheinmetall armaments group
A Panther fejlesztése már folyik Németországban, ebbe kapcsolódik be a magyar hadiipar Fotó: Julian Stratenschulte

Borítókép: Panther tank a zalaegerszegi Rheinmetall gyár átadóján (Forrás: Facebook/Pánczélosok.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.