Tragédiával kezdődött a karácsony Nyíregyházán

Reggel kilenc órakor érkezett a jelzés a Katasztrófavédelemhez.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság2023. 12. 24. 13:10
rendőrautó, rendőr, villogó
illusztráció Fotó: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szenteste napján reggel kilenc órakor érkezett a jelzés a Katasztrófavédelemhez, hogy Nyíregyházán egy holttestet és egy korábbi, már kialudt tűz nyomait találták meg – közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Mint írták, Nyíregyháza Gerhátbokor részén egy pincelakásban egy kandalló melletti fotelen és a falon égés nyomai voltak láthatóak, feltételezhetően ez vezetett az ott élő középkorú férfi halálához. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az eset körülményeit tűzvizsgálat fogja feltárni.

Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy halálos füstmérgezés történjen. A legtöbb használati tárgyunk, ruhánk, sőt még a bútoraink is tartalmaznak szintetikus anyagokat, műanyagokat. 

– hangsúlyozta a szervezet, majd hozzátette: ezek égésekor mérgező füst keletkezik, így akár egy tenyérnyi tűz vagy egy lángok nélküli izzás is tragédiával végződhet.

Kis híján Derecskén is tragédia történt: kályhából kipattanó szikra okozott kisebb tüzet egy melléképületben. A helyszínre berettyóújfalui és hajdúszoboszlói hivatásos, valamint konyári önkéntes tűzoltók vonultak ki – számolt be honlapján a Katasztrófavédelem.

Mint írták, a 18 négyzetméteres épületben egy négyzetméteren papír és brikett égett, és a tulajdonos eloltotta a lángokat, mire az egységek kiérkeztek. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a még izzó, füstölgő részeket, és megkezdték az utómunkálatokat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.