Tucatnyi halottja van egy nikkelfeldolgozó üzemben történt robbanásnak

Robbanás történt egy nikkelfeldolgozó üzemben a kelet-indonéziai Celebesz szigeten. A tragédiának legalább 12 halálos áldozata és 39 sérültje van.

2023. 12. 24. 11:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucatnyi halálos áldozata és csaknem negyven sérültje van egy robbanásnak, amely helyi idő szerint vasárnap hajnalban történt a kelet-indonéziai Celebesz egyik nikkelfeldolgozó üzemében.

Az első vizsgálati eredmények szerint a dolgozók épp egy kohó javítását végezték, amikor tűz keletkezett, amely elérte a közelben található oxigénpalackokat.

Az ipari komplexum szóvivője szerint az áldozatok közül heten indonézek, öten külföldiek, de utóbbiak állampolgárságát nem hozták nyilvánosságra.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az azonosított áldozatok maradványainak hazaszállításáról már intézkedtek.

A nikkelt főként elektromos járművek akkumulátoraihoz és rozsdamentes acélhoz használják, Celebesz pedig az ásványi anyagokban gazdag ország nikkeltermelésének egyik központja.

A hasonló létesítményekben sorra merültek fel aggályok a munkakörülmények miatt. 

Januárban két munkás, köztük egy kínai állampolgár, meghalt egy nikkelolvasztó üzemben ugyanabban az ipari parkban, miután a biztonsági feltételek és a bérezés miatti tiltakozás során zavargások törtek ki.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.