Valami készül, megint lehet regisztrálni koronavírus elleni oltásra

Tizenkét éves kortól.

Forrás: Portfolió2023. 12. 11. 19:21
null
Salgótarján, 2022. április 16. Oltáshoz készítik elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát tartalmazó fecskendõt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2022. április 16-án. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyot fordult a helyzet idehaza koronavírus-ügyileg, illetve jócskán megnőtt azok száma is, akik akut légúti fertőzés tüneteivel fordultak orvoshoz – a 48. héten majdnem 250 ezren –, valószínűleg ezért van az, hogy megint lehet regisztrálni koronavírus-oltásra az EESZT rendszerében – szúrta ki a Portfólió.

Megjegyzik, hogy akinek már négy oltása van, azt a rendszer nem engedi regisztrálni.

Az oltás egyébként 12 éves kortól gyerekek számára is elérhető, például a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben. Az oltóanyag (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm) az oltóponton választható ki, nem az EESZT rendszerében,

az orvosi ajánlást figyelembe véve.

Negyedik oltásra azok jogosultak, akiknek van tajszámuk, 18 éven felüliek, és Magyarországon három oltásban (Janssen esetében kettő) már részesültek, illetve akiknek a megerősítő oltásuk óta eltelt legalább négy hónap – fűzte hozzá a portál.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.