Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

A kormány jelentősen, átlagosan több mint harminckét százalékkal emeli a szakképzésben oktatók bérét

Újabb részletek a széles körű béremelésről.

Forrás: Facebook2024. 01. 20. 17:10
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szakoktatók a február eleji utalásnál már a megemelt fizetésüket kapják jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter a közösségi oldalán.

A miniszter a videóban elmondta, mint ismeretes, 2024. január elsejétől a köznevelésben dolgozó tanárok és óvónők fizetése 32,2 százalékkal emelkedik. A magyar oktatás rendszernek oszlopos része a szakképzés is. A magyar kormány saját költségvetési forrásból itt is biztosítja a 32,2 százalékos fizetésemelést – huszonnégyezer kollégáról van szó – ismertette Csák János.

Csák János rámutatott, a magyar kormány megbecsülését bizonyítja az,

„hogy a köznevelés mellett a szakoktatásban, a szakképzésben is biztosítjuk ezt a fizetésemelést, és azt reméljük, az eddig is kiválóan teljesítő tanári karunk a szakképzésben is, továbbra is kitartóan a gyerekek, a jövő nemzedék érdekeit szem előtt tartva fogja fölkészíteni a fiatalokat arra, hogy bárhol a világon megállják a helyüket.”

Borítókép: Csák János (Forrás: Facebook/Csák János)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.