A magyar vadászgépek őrzik Szlovákia légterét is + videó

Erősödnek a szlovák–magyar kapcsolatok.

2024. 01. 17. 22:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A két ország közötti kapcsolatok sohasem voltak olyan jók, mint ebben a pillanatban – értékelte a magyar–szlovák kapcsolatokat a miniszterelnök a honvédelmi miniszter közösségi oldalára feltöltött videóban. Orbán Viktor kiemelte: a két ország úgy kapcsolódik össze az unión belül, hogy

egymást erősíti fizikai, gazdasági, valamint az energiabiztonság tekintetében is.

A videóban Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke hangsúlyozta, hogy nagyra értékelik azt a segítséget, amit jelenleg a magyar hadsereg nyújt számukra.

Mi magyarok számtalanszor bizonyítottuk már, hogy szomszédaink számíthatnak a segítségünkre. A Magyar Honvédség Gripenjei vigyáznak Szlovákia légterére is

– fűzte hozzá bejegyzéséhez Szalai-Bobrovniczky Kristóf.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, kedden Robert Fico először látogatott Magyarországra azóta, hogy a tavaly szeptemberi választás után újra ő alakíthatott kormányt Szlovákiában. Ez azért is fontos, mivel a látogatás Prága után a második hivatalos külföldi útja volt a szlovák kormányfőnek.

A szomszédos állam miniszterelnöke a látogatása előtt felidézte: a szlovák–magyar kapcsolatok a múltban fagyponton voltak.

Egészen addig, amíg Orbán Viktorral egyszer miniszterelnökként nem találkoztunk, és meg nem állapodtunk abban, hogy az együttélésünknek mindkét ország javát kell szolgálnia

 – mondta, hozzátéve, hogy évek óta így viszonyulnak egymáshoz: „kölcsönös tisztelettel és megbecsüléssel”.

Borítókép: Részlet a videóból (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.