Az Európai Bizottság elnök asszonya megmondta, mi a baja a magyarokkal

A magyar kormánynak stabil az álláspontja az ügyben.

2024. 01. 20. 12:40
VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2024. január 17. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke felszólal a jogállamiság magyarországi helyzetérõl és a befagyasztott uniós pénzeszközökrõl tartott vitában az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén 2024. január 17-én. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Brüsszel valódi problémája a migráció, a gender és a háború. Ezért nem adják oda az uniós forrásokat. De ezekben a kérdésekben nem engedünk, mert ezek fontosabbak mint a pénz” – idézte a miniszterelnököt közösségi oldalán a Fidesz. 

A nagyobbik kormánypárt rámutatott: amikor jön a választás, akkor előbb-utóbb szóba kell állni az emberekkel. Az Európai Bizottság elnök asszonya se tudta elkerülni ezt, meg kellett mondania, hogy mi a baja a magyarokkal.

 Azért nem adják oda a forrásokat, mert a magyarok nem engedik be a migránsokat, és nem engedik be az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeik közé.

– emelték ki, majd rögzítették: „mi nagyon higgadtan és nyugodtan csak ennyit tudunk mondani: nincs az a pénz”

Borítókép: Ursula von der Leyen (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.