Az igazságügyi miniszter a „lúgos orvos” áldozatát fogadta

Az igazságügyi tárca azon kezdett el dolgozni, hogy a jog lehetővé tegye az elkövető megbüntetése mellett, az áldozat biztonságérzetének erősítését.

2024. 01. 25. 15:13
TUZSON Bence
Visegrád, 2023. december 8. Tuzson Bence igazságügyi miniszter köszöntõt mond a III. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozó megnyitóján a Thermal Hotel Visegrádban 2023. december 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meghívtam Renner Erikát– akit a „lúgos orvos” áldozataként ismert meg Magyarország–  a minisztériumunkba” – írta közösségi oldalán az igazságügyi miniszter. Tuzson Bence azt írta: férjként, apaként mélyen megrázza, ha valaki erőszakos bűncselekmény áldozatává válik. 

Renner Erikával egy nagyon fontos kérdéskört jártak körbe: ugyan az elkövetőt elítélték és jelenleg is büntetését tölti, de teljesen érthető, bárki, aki személy elleni bűncselekmény áldozatává vált, az elkövető szabadulása után fél, és nem érzi magát biztonságban.

A tárcavezető szerint elkezdtek dolgozni egy olyan szabályozás kidolgozásán, amely lehetővé teszi, hogy az 

elkövető feltételes szabadlábra bocsátásába a sértettnek is lehessen beleszólása, és lehetőség nyíljon egy olyan mechanizmusra, amely alapján az áldozat kezdeményezésére a bíróság az elkövető távoltartását rendeli el.

A jogszabályokon keresztül további garanciákkal kell biztosítani, hogy az áldozatnak ne kelljen félnie. A célunk az, hogy a jog lehetővé tegye az elkövető megbüntetése mellett, az áldozat biztonságérzetének erősítését – tette hozzá.

Borítókép: Tuzson Bence (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.