Egy veszprémi férfi miatt pusztult el négy kölyökkutya, már folyik ellene a büntetőeljárás

Állatkínzás miatt folytatott nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 28 éves helyi férfival szemben – közölte a rendőrség.

Forrás: Police.hu2024. 01. 25. 14:30
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly december 2-án egy veszprémi társasház szemetese mellé kitett négy újszülött kiskutya miatt érkezett bejelentés a rendőrségre – írták a rendőrség honlapján.

A hidegben magukra hagyott ebeket az Olt-Alom Állatvédő Egyesület elszállította, a kutyák azonnal orvosi ellátásban részesültek. Az állatok azonban a leggondosabb ápolás ellenére elpusztultak. 

A magukra hagyott kölykök (Fotó: Police.hu)

Az állatkínzás miatt elrendelt nyomozás során a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a feltételezett elkövetőt azonosították, majd 2024. január 8-án a lakásán elfogták és előállították. A 28 éves veszprémi férfival szemben állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.