Az Óbudai Egyetem folytatja adománygyűjtését a székelyudvarhelyi károsultaknak

A pénzügyi segítség pedig kiegészül az egyetem oktatóinak és hallgatóinak a helyreállítási munkákban való aktív részvételével.

Forrás: MTI2024. 01. 08. 17:25
POTÁPI Árpád János
Székelyudvarhely, 2024. január 5. A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tavaly december 18-án részben leomlott diákotthonának épülete 2024. január 5-én. Ezen a napon Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára megtekintette a tragédia helyszínét, és elmondta, hogy a magyar kormány minden támogatást megad a Tamási Áron Gimnáziumnak, az egyháznak a részben leomlott diákotthonnál keletkezett kár pótlásához, a családok megsegítéséhez, másrészt az épület helyreállításához, újjáépítéséhez. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is gyűjti az adományokat az Óbudai Egyetem a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére – adta hírül közleményében az intézmény. Kovács Leventét, az egyetem rektorát idézve a közleményben azt írták: 

a decemberben felajánlott ötmillió forint mellé további kétmillió forint gyűlt eddig össze a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában történt súlyos baleset áldozatainak, családtagjainak, illetve az épület helyreállítási költségeinek támogatására.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, összefogott Magyarország: több szervezet, cég és egyetem ajánlott fel támogatást a székelyföldi tragédia után. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtésbe kezdett, és gyorssegélyt küldött, míg az Óbudai Egyetem azonnali ötmillió forintos segéllyel támogatta az áldozatok családját.

Az oktatási intézmény a gyűjtést tovább folytatja, a pénzügyi segítség pedig kiegészül az egyetem oktatóinak és hallgatóinak a helyreállítási munkákban való aktív részvételével. Az adományszámlára az egyetem mintegy ötven munkatársa hétszázezer forintot utalt, de érkezett felajánlás külsős magánszemélyektől, cégektől és egy alapítványtól további mintegy 1,3 millió forint értékben – tájékoztatott a rektor.

Az Óbudai Egyetem rektora bízik benne, hogy az ismételt felhívásuk eredményeként további összegekkel tudják támogatni a tragédia áldozatait, az érintett családokat és a munkálatok megkezdését.

A pénzügyi segítségnyújtás mellett hallgatók helyszíni részvételével további támogatást is szervez az egyetem. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Humanitárius műveletek menedzserképzésének szakmai tapasztalataira, valamint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatóira és hallgatóira az összeomlott kollégium újjáépítésének előkészületeiben számíthatnak a székelyudvarhelyiek – olvasható a közleményben.

A gyűjtéshez utalással a 10300002-13268139-00174902 számlaszámon „OE – Adomány” megjelöléssel lehet csatlakozni.

Borítókép: A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium tavaly december 18-án részben leomlott diákotthonának épülete (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.