Több száz alkalommal lőttek rá magyar rendőrökre a migránsok a határnál

Tavaly az előző évhez képest 17 százalékkal nőtt az Európába irányuló migráció, mintegy 380 ezren próbáltak illegálisan belépni az unió területére – fejtette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közszolgálati televízió esti műsorában.

Forrás: MTI2024. 01. 19. 19:47
BAKONDI György
Budapest, 2024. január 10. Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadója az illegális bevándorlás aktualitásairól tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. január 10-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly a migrációs nyomás a spanyol, az olasz és a balkáni útvonalon is nőtt. A harmadik negyedévben Magyarország déli határainál szerb oldalon már afgán bűnbandák uraltak egyes területeket. A helyzet egyre rosszabb, egyre több az erőszakos, fegyveres cselekmény, tavaly több száz alkalommal lőttek rá magyar rendőrökre is – ismertette.

Eközben az EU migránspaktumot fogadott el, kvótákat írnak elő, amelyeket a brüsszeli központból határoznak meg, a menedékkérelmeket pedig az eddigi magyar gyakorlattal ellentétben már nem az EU területén kívül kell elbírálni, így migránstáborok jöhetnek létre az unión belül is – mondta Bakondi György.

Az EU szerint amíg Magyarország nem változtat migrációs politikáján és gyermekeket védő szabályain, addig nem juthat hozzá a neki járó uniós finanszírozáshoz. Ez politikai zsarolás

– szögezte le Bakondi György. A magyar kormány szerint ugyanakkor az a legjobb, ha a fontos ügyekben megkérdezik a magyar embereket. Ez történt a legutóbbi nemzeti konzultáción is, amelyen másfél millió ember mondta el véleményét. Ez támogatást nyújt a magyar kormánynak, hogy sikeresen harcoljon a magyar emberek biztonságáért – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Borítókép: Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.