Berúgott a féltékeny férfi, majd szénné égette barátnője házát

A sértett gyermekei még idejében el tudták hagyni a később felgyújtott házat.

Forrás: MTI2024. 01. 16. 15:35
null
Őrjöngött, pusztított és gyilkossággal fenyegetőzött a féltékeny férfi Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zalaegerszegi Járásbíróság kedden elrendelte a letartóztatását annak a nagykanizsai férfinak, aki vasárnap hajnalban Gelsén féltékenységből felgyújtotta barátnője házát, amelyből ezt megelőzően öt kisgyerek még ki tudott menekülni – tájékoztat az MTI.

A 25 éves férfi november óta élt párkapcsolatban azzal a nővel, akivel szombat este együtt mentek szórakozni gelsei ismerőseikhez. A társaságban a férfi berúgott, majd indulatossá vált, féltékenységből veszekedett és dulakodott is párjával, majd távozott a helyszínről – közölte Németh Eszter, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A gyanúsított ezt követően számos üzenetet küldött a barátnőjének, 

amelyekben gyerekeinek és kiskorú testvéreinek megölésével fenyegetőzött.

A nő emiatt telefonon hívta a gelsei házban tartózkodó gyerekeket, hogy meneküljenek ki a házból, és menjenek hozzá. Az öt kiskorú az esti sötétségben az ablakon át távozott észrevétlenül a házból, miután felfigyeltek arra, hogy a férfi az épület közelében tartózkodik. A férfi ezután bement a házba, de miután észlelte, hogy ott már nem tartózkodik senki, újabb fenyegető üzeneteket küldött a nőnek, hogy megöli őt és felgyújtja a házát.

A férfi benzint locsolt szét az épületben, majd meggyújtotta azt,

a tűz pedig átterjedt a családi ház több helyiségére és a berendezési tárgyakra. A gyanúsított az általa okozott tűzről videófelvételt küldött a barátnőjének, aki értesítette a tűzoltókat. Az oltási munkálatok során két darab gázpalackot távolítottak el a tűzoltók. A családi házban tartott vagyontárgyak megsemmisültek a tűzben, de fennállt a veszélye annak is, hogy a tűz átterjed a szomszédos családi házra, illetve egyéb épületekre is.

Fotó: Police.hu

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy a gyanúsított férfit az adatgyűjtést követően a rendőrök fél órán belül egy helyközi autóbuszjáraton fogták el. A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye szerint ügyészségi indítványra a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozati bírája kedden jogerősen elrendelte 30 napra a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt.

Fotó: Police.hu

Borítókép: A felgyújtott ház (Fotó: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.