Beszakadt a jég egy nő alatt Tihanyban + videó

Videóra vették, ahogy beszakadt a jég egy korcsolyázó nő alatt Tihanyban. Egy férfi azonnal a bajba jutott segítségére sietett.

Forrás: SONLINE2024. 01. 27. 10:12
null
Pécs, 2019. november 2. Korcsolyázók a pécsi mûjégpálya nyitónapján, 2019. november 2-án. MTI/Sóki Tamás Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hősies mentést Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi cukrászda egyik tulajdonosa és vezetője vitte véghez, aki elmesélte, régóta jár a tihanyi Belső-tóra korcsolyázni. Mint mondta, a munkájából fakadóan mindenre szokott figyelni. A tónak egy részén meleg források vannak, ahol általában vékonyabb a jég, és hamar felolvad.

Azonnal cselekedett, hogy kimentse a nőt

A férfi a LikeBalaton portálnak elmondta, nem igazán gondolkodott a mentés megkezdésekor. 

Szerencsére volt nálam kötél, mert egy szánkón húztam gyerekeket a jégen. A hölgy meg tudott kapaszkodni, elég erős volt, hogy tartsa magát, így biztonságos távolságból ki tudtam húzni. Mivel nem régóta volt a vízben, és csak derékig volt elmerülve, még aktívan tudott mozogni. Évekkel ezelőtt egy barátom elmesélte, hogy a szeme láttára szakadt be két gyerek, és hárman ki tudták menteni őket minden segédeszköz nélkül. Erre emlékeztem. Illetve minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég. Minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet.

Ezért a férfi hasra fekve, óvatosan közelítette meg a hölgyet, és biztonságos távolságból tudta a kötelet átdobni neki.

Természetes reakció volt a jégből mentés

Bergmann Ernő szerint teljesen természetes volt, hogy azonnal cselekednie kell. Míg odakorcsolyázott, már kész is volt a fejében a terv, honnan közelítse meg a nőt és hogyan húzza ki.

Nyilván nagyon jó érzés. De természetes reakció volt, és könnyen ment. Nem érzem hősies cselekedetnek, inkább kötelességnek

– mondta a füredi fiatalember.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.