Drasztikus változást hoz a BKK-járatok ritkítása Budapest külső kerületeiben

Jól érezhető fennakadásokkal indult az utazóközönség hétfő reggele.

Forrás: Világgazdaság2024. 01. 22. 16:48
Hömpölygő embertömeg, tömött buszok – a BKK járatritkításának eredménye.
Forrás: Facebook/Vitézy Dávid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő reggel léptek életbe a rikított menetrendek a BKK hálózatán, ez jól érezhető fennakadásokat okozott az utazóközönségnek. Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Vitézy Dávid korábbi BKK-vezérigazgató arról írt, hogy próbálják úgy beállítani, mintha valamiféle optimalizálás és átcsoportosítás történt volna, a valóságban kizárólag ritkítás történt.

A tapasztalat az, hogy sehol nem jártak sűrűbben a járatok most hétfőn az előzőhöz képest, viszont számos városrészben ritkábban. Példának hozta, hogy a 7E a Thököly úton 17 százalékkal, míg a 161E expresszjáratán az Örs vezér terére 35 százalékkal vágták vissza a kapacitást. A Világgazdaság cikkében azt írja, hogy a főpolgármester csütörtökön még azzal indokolta a járatritkítási csomagot, hogy a home office és a rugalmas munkabeosztás miatt az átlagosnál kevesebben utaznak. Vitézy ezt azonban nem így gondolja. 

„Nehéz belátni, hogy a csepeli, újpalotai, kőbányai vagy épp a Havanna-lakótelepen lenne az otthoni munkának a legnagyobb hatása. És ezeken a zsúfolt gerincjáratokon nem önmagában az 1-2 perccel hosszabb várakozási idő, hanem a jelentősen csökkentett kapacitás okozza a fő problémát” – írta.

Borítókép: A reggeli tömeg Zuglóban (Forrás: Facebook/Vitézy Dávid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.