Előzetesbe kerülhet Portik Tamás fia, akár öt év börtön is várhat rá

A keddi bírósági tárgyalás előtt öntötte le kávéval a bírót.

2024. 01. 31. 14:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség Portik Tamás fiának a letartóztatását, miután a keddi tárgyalás előtt kávét öntött a bíró arcába. Kiemelik, 

hivatalos személy jogszerű eljárásának erőszakkal vagy fenyegetéssel történő akadályozása bűncselekmény, egytől öt évig terjedő szabadságvesztés büntetés szabható ki.

Mint arról lapunk beszámolt, nem indult zökkenőmentesen a Fenyő-gyilkosság tegnapi tárgyalása, először a biztonságiakat, majd a rendőrséget kellett értesíteni a másodrendű vádlott, Portik Tamás fia miatt. A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta egy fiatal férfi, aki már korábban próbált a bíróval személyes kapcsolatot keresni, azonban a bíróság ettől jogszerűen elzárkózott, és közölték vele, hogy nincs lehetőség a bíróval a tárgyaláson kívüli beszélgetésre. 

Az ügyészség közlése szerint a másodrendű vádlott fia ennek ellenére a tárgyalóterem előtt várt a bíróra, majd amikor észrevette a tárgyalásra érkező, talárt viselő bírót, eléje lépett és számon kérte. Az eljáró bíró nem kívánt vele beszélni, mivel azonban a férfi folytatta a szidalmazását, közölte vele, hogy ki fogja vezettetni a biztonsági őrökkel, majd kikerülve Portik fiát, megpróbált bemenni a tárgyalóterembe. Ezt megakadályozandó 

a férfi egy gyors mozdulattal a kezében lévő kávéspohár teljes tartalmát a bíró arcába öntötte.

Portik Tamás fia, kezében a kávéspohárral  Fotó:Ügyészség

A vádhatóság szerint a vádlott fia elhatározta, hogy akadályozni fogja a tárgyalás megtartását, illetőleg olyan magatartást fog tanúsítani, amelytől esetlegesen az eljáró bíró kizárása várható. Hozzáteszik, hogy fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló erőszakos cselekményt követne el, ezért volt szükséges elrendelni az előzetes letartóztatását.

Az ügyészség kiemeli, az eljárás iratai – a sajtóban megjelent erre utaló egyes állításokkal szemben – kizárják azt, hogy bíró az ügyről folytatott volna érdemi beszélgetést a férfival, így természetesen nem hangzott el a hivatalos személy részéről az a kijelentés, hogy „az életfogytiglan már írásba van foglalva”, és olyan sem történt, hogy a bíró támadt volna a férfira.

Borítókép: Portik Tamás vádlott a Fővárosi Törvényszéken 2023. június 16-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.