Eltemették Bagdy Emőke fiát

Szűk családi körben helyezték örök nyugalomra Bagdy Emőke fiát, akit október végén gyilkoltak meg az Egyesült Államokban. A temetésről Császár Zsolt ikertestvére, Császár-Nagy Noémi adott hírt közösségi oldalán, aki hozzátette, hogy Zsolt hamvai mellé helyezték az „Egér a Marson” című mese címszereplőjének plüssfiguráját.

2024. 01. 09. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűk családi körben, egy plüssfigurával helyezték örök nyugalomra Bagdy Emőke fiát, akit október végén gyilkoltak meg az Egyesült Államokban – írta meg a Mandiner. Az elismert klinikai szakpszichológus gyermekét Magyarországon temették el. Mint korábban beszámoltunk róla: a magyar pszichológus fiát októberben brutálisan meggyilkolták az egyesült államokbeli Phoenixben.

Bagdy Emőke fiának gyilkosa
Az elkövető a 18 éves afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jackson (Fotó: County Sheriff's Office)

 

Az elkövető a 18 éves afroamerikai Yaaliyah Ezekiel Jackson, aki a gyilkosság előtt két héttel került szabadlábra, egy reintegrációs programban. Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte. Állítása szerint a nővére lakásán vendégeskedett Bagdy Emőke fia, akit egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrt meg többször.

Állítólag azonban nyereségvágy állt a gyilkosság mögött. 

„Egyébként a 18 éves elkövető nem először ölt már embert, és úgy ismerik, mint akinek súlyos indulatkezelési zavarai vannak. A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, két méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 centiméteres jóságos kis ember” – mondta korábban Bagdy Emőke.

 

„Sosem volt egyedül, és ezután sem lesz”

A január 2-án tartott temetésről Császár Zsolt ikertestvére, Császár-Nagy Noémi adott hírt közösségi oldalán, aki hozzátette, hogy Zsolt hamvai mellé helyezték az „Egér a Marson” című mese címszereplőjének plüssfiguráját. 

A gyermekkorukban szeretett rajzfilmet Magyarországon 1976-ban sugározták, amikor 6-7 évesek voltak. Ezzel a kis állatkával együtt került az urnája a földbe, így mindig érzi fizikailag is, hogy mellette vagyok. Sosem volt egyedül, és ezután sem lesz. Természetesen lélekben mindig együtt leszünk! Nyugodjál békében, édes Gombóc! Szeretlek: Egér (Noémi) 

– írta a közösségi oldalán Császár-Nagy Noémi. A temetés után, szintén zárt körben egy búcsú istentiszteletet tartottak a pesterzsébeti református templomban, ahova a család közeli barátokat és ismerősöket hívott meg.

Borítókép: Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.