Ez az a település, ahol már évek óta nem láttak mentőt

Pedig évente negyvenmillió kilométert mennek a szirénázó kocsik.

2024. 01. 19. 9:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Mentőszolgálat bajtársai az elmúlt négy évben Magyarország minden településére kaptak riasztást. Az nem meglepő, hogy a legtöbb eset Budapesten és a nagyvárosokban történik, az azonban kevésbé ismert, hogy hol nem jártak a mentők – tette közzé az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Mint tudatták, Gagyapátiba legutóbb 2019-ben hívtak esetkocsit, de 2021 tavasza óta Keresztétén és Nemesmedvesen sem szorult senki mentőellátásra.

Legritkábban azonban a Hegyhátszentmártonban szól a sziréna, hiszen 2021-ben is csak egyetlen egyszer volt ott szükség mentőre, ám előtte hat éven keresztül nem járt arra mentőegység.

Az OMSZ úgy fogalmazott: bajtársaik több mint negyvenmillió kilométert tesznek meg az ország útjain évente, és akármelyik vármegyében is szorul valaki ellátásra, ugyanazon szakmai protokollok szerint szolgálják hivatásukat.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.