Ez nem megy a baloldalnak: hazudhatott a BKK a járatritkításról, közben a metróállomások liftjei önálló életet élnek

Folytatódik a budapesti káosz.

Forrás: Metropol, Mandiner2024. 01. 20. 16:06
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely fõpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyûlési képviselõ, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a főváros egyik napról a másikra nehezítette meg a közlekedők életét. Most egymást leütő állítások láttak napvilágot az egyre kínosabb budapesti járatritkításokkal kapcsolatban. A BKK azt állítja, hogy volt egyeztetés, a Közlekedő Tömeg szervezet szerint azonban 

„ilyen egész egyszerűen nem történt”

 – írja a HVG cikke nyomán a Mandiner. A BKK korábbi közleménye arról írt, hogy az átalakult utazási szokásokhoz igazítja menetrendjét, az így felszabaduló erőforrásokat pedig teljes mértékben a hálózati fejlesztésre fordítja majd.

A társaság úgy fogalmaz: 

„A menetrend optimalizálását még tavaly egyeztetések előzték meg: a BKK a szakmai civil szervezeteknek – így a Közlekedő Tömegnek is – bemutatta a tervezetet, annak tartalmával és indoklásával az érintettek alapvetően egyetértettek”.

A civilek szerint azonban számukra az ügyben semmiféle menetrendi tervezetet nem mutattak be, így

„értelemszerűen az sem igaz, hogy annak tartalmához és indoklásához egyetértésünket adtuk, adhattuk volna, ilyen egész egyszerűen nem történt”

– hangsúlyozták.

 

Vitézy Dávid újabb levelet írt Karácsony Gergelynek

A korábbi BKK-vezér közösségi oldalán már üzent a főpolgármesternek, akkor kemény szóváltás lett az ügyből, erről lapunk is beszámolt.

Újabb levelében Vitézy Dávid az intézkedések hatásait taglalta: „A BKK által fű alatt bevezetett járatritkításának negatív hatásai már az első fagyos reggelen megmutatkoztak: az utasok hosszabb várakozási időket és nagyobb zsúfoltságot tapasztaltak az érintett járatokon. A járatritkítást érdemi egyeztetés vagy tájékoztatás nem előzte meg, csak a lebukás után vallották be annak tényét.”

Vitézy kiemelte: 

„53 vonalon kevesebb jármű közlekedik, és egy sincs, amin több – a BKK közleménye sem állít mást. Ez pedig, akárhonnan is nézzük, járatritkítást jelent”.

A teljes levél ide kattintva elérhető.

 

Közben a metróállomásokon a liftek önálló életet élnek

Hol működnek, hol nem Karácsony liftjei a metróállomásokon látható a Metropol videójában. Aki liftezni szeretne a 3-as metró Újpest-központ végállomásán, az jobb, ha felkészül arra, hogy az egyébként üzemelő liftek sokszor nem működnek. A babakocsis anyukák és a mozgáskorlátozottak hamar bajba kerülhetnek hallható a felvételen.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.