Gombamód szaporodnak a magyar horgászok, miközben a természet is gyógyulhat

Magyarország kormánya és Magyar Országos Horgászszövetség (Mohosz) együttműködésének köszönhetően visszaszorult az orvhalászat, megszűnt a a kereskedelmi célú halászat a természetes vizeken, illetve horgászegyesületi kezelésbe került a legtöbb vízterület, miközben az ország legnagyobb civil szervezete ma már a horgászoké, több mint nyolcszázezer taggal.

Forrás: Facebook2024. 01. 05. 18:45
Forrás: Youtube/ Haldorádó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új horgászokmánnyal egyszerűbb lett az ügyintézés, modern eszközökkel segíti a halőrzést és támogatásokat biztosít a horgászegyesületeknek – mondta el Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közösségi oldalán közzétett videójában.

Kiemelte, a szervezettel együtt dolgozik a kormány a nemzeti horgászturisztikai stratégián, amelyet még 2024 első felében elfogadhatnak. Ezután – a remények szerint  – fokozatosan megvalósulhatnak azok a fejlesztések, amelyek a horgászok kényelmét, a szabadidő méltó körülmények közötti eltöltését szolgálják.

„Magyarország kormánya azon dolgozik, hogy a legnagyobb civil szervezet idén is tovább tudjon fejlődni. Minden horgásznak jó fogást kívánok 2024-ben is! Görbüljön!”

– fogalmazott a miniszterelnök főtanácsadója.

Nyitrai Zsolt összefoglalta a legjelentősebb változásokat:

  • több mint 800 ezer regisztrált horgász van,
  • megszűnt a kereskedelmi célú halászat a természetes vizeken, 
  • az orvhalászat bűncselekménynek számít,
  • horgászegyesületi kezelésbe került a legtöbb vízterület, 
  • valamint készül a nemzeti horgászturisztikai stratégia.

Horgászapplikáció a láthatáron

A Mohosz elnöke, Szűcs Lajos megjegyezte, a szervezet 2014 óta stratégiai partnere a kormánynak és az elmúlt tíz évben sok sikerük volt, például az ország legnagyobb civil szervezetévé váltak. A horgászturisztikai stratégiáról azt közölte, hogy ennek elfogadása után a horgászok jobb körülmények között horgászhatnak.

A jövő évben elindítanak egy applikációt, amely a horgászok mindennapjait segíti majd

– derült ki Szűcs Lajos szavaiból.

Borítókép: Harcsa (Forrás: Haldorádó Horgászportál, YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.