Hivatalos, mikor tartja kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP

Immár hagyomány, hogy a kormánypártok a parlamenti ülésszak kezdete előtt tanácskozást tartanak.

2024. 01. 24. 13:46
KOCSIS Máté; SIMICSKÓ István
Sajtótájékoztató a Fidesz-KDNP kihelyezett esztergomi frakcióüléséről Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 21-én és 22-én tartják kihelyezett frakcióülésüket a kormánypártok – erősítette meg lapunknak a Fidesz-frakció. Továbbá kiderült, hogy február 26-án veszi kezdetét a parlament tavaszi ülésszaka.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak.

Jellemzően a tanácskozás első napján Orbán Viktor felvázolja a következő időszak legfontosabb kihívásait, míg másnap sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté, a Fidesz, valamint Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője.

A legutóbbi frakcióülésre tavaly szeptemberben, Esztergomban került sor. A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté leszögezte: Brüsszelben változást kell elérni. – Azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, a korrupciót, és akik háború helyet békét akarnak – tette hozzá. A kormánypárti politikus fontos ügynek nevezte a szuverenitás megvédését is. Simicskó István pedig közölte, hogy a KDNP-nek továbbra is fontos a magyar családok támogatása, ezért felkérték a kormányt, hogy bővítse a csok rendszerét, hogy minél szélesebb kör igénybe tudja venni.

Borítókép: Simicskó István és Kocsis Máté egy korábbi frakcióülés után tartott sajtótájékoztatón (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.