Orbán Viktor köszönetet mondott a nemzeti konzultációt kitöltőknek

A kormány több olyan témakört vetett fel a magyar embereknek, amelyek meghatározók hazánk önrendelkezése szempontjából.

2024. 01. 24. 9:50
ORBÁN Viktor
Budapest, 2024. január 16. Orbán Viktor miniszterelnök Robert Fico szlovák kormányfõvel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2024. január 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Másfél millió ember töltötte ki a nemzeti konzultációt. Köszönöm mindenkinek!” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

Mint ismert, a múlt héten lezárult nemzeti konzultációban tizenegy olyan témakört vetett fel a kormány, amelyek meghatározók hazánk önrendelkezése szempontjából. A válaszadók véleményt alkothattak az ország gazdaságát és biztonságát érintő kérdésekben, kiállhattak többek között a rezsicsökkentés és a kamatstop mellett, illetve elutasíthatták a brüsszeli migrációs terveket. Terítékre került a gyermekvédelmi törvény is, ami az unió központjában éles kritikát váltott ki, és mindent megtesznek a jogszabály visszavonásáért, az Európai Bizottság bíróságon is megtámadta azt. 

A kérdőívet visszaküldők véleményt mondhattak arról is, hogy Brüsszel a legújabb javaslata szerint újabb pénzeket adna Ukrajna felfegyverzésére. Továbbá megerősíthették a kormány törekvését, hogy erélyesebben, akár törvényi szigorítással is fellépjen a külföldi befolyásszerzés ellen.

Borítókép: Orbán Viktor miniszerelnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.