Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kéri László keményen beleszállt a baloldalba, nem tud nekik megbocsátani + videó

A politológus szerint lehetséges, hogy elveszít néhány nagyvárost vagy kerületet az ellenzék 2019-hez képest.

2024. 01. 16. 7:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha az ellenzék elveszít több budapesti kerületet és nagyvárost, akkor borítékolható a ’26-os, még nagyobb veresége – vélekedett Kéri László az ATV Voks című választási műsorában hétfőn. A politológus szerint az, hogy 2024-ben egy napon tartják az EP- és az önkormányzati választásokat nem túl kecsegtető az ellenzéknek.

Szerinte a Fidesz összeterelte az ellenzéket olyan állapotba, ahol ez még a legkevésbé sem alkalmas az együttműködés kifejezésére, ezért az ellenzéki pártok egyszerre versenytársak és egyszerre együttműködésre ítéltek.

A szakértő szerint nem valószínű, hogy az EP-választáson az összes magyar ellenzéki párt mandátumot szerezne. Meglátása szerint egyértelmű, hogy az ellenzéknek az önkormányzati választás bír nagyobb téttel.

– Ezt a vakságot nem tudom megbocsátani az ellenzéknek – közölte a politológus, miután a műsorvezető megemlítette, több olyan helyen, ahol 2019-ben győzött a baloldal, ma nyoma sem látszik az ellenzéki együttműködésnek. A fővárosról Kéri úgy fogalmazott, hogy ezek a külön-külön „nem nagyon életképes” pártok presztízsharcot vívnak, amit kifejezetten nevetségesnek tart.

Borítókép: Kéri László politológus (Forrás: YouTube, képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.