Deutsch Tamás: Hazánktól lesz hangos az EP, Lengyelország ügyében pedig kussolnak + videó

A következő strasbourgi plenáris ülés nettó magyargyűlölő, hazugságokra és rágalmakra építő magyar vita lesz megint – fogalmazott Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Bayer-show-ban. A beszélgetés során Bayer Zsolt műsorvezető és a politikus természetesen nem ment el szó nélkül a botrányos lengyelországi események mellett sem.

Forrás: HÍRTV2024. 01. 14. 22:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás kiemelte: a strasbourgi plenáris ülésen további majdnem egy tucatnyi előterjesztésben a magyar dollárbaloldal, a Gyurcsányék által kitalált, évek óta szajkózott hazugságokat újra megismétlik, a brüsszeli bürokrácia által jól ismert rágalmak és politikai zsarolások fognak elhangozni. 

A EP-képviselő felsorolta, hogy tárgyalás lesz az európai tudomány helyzetéről, az előterjesztés szerint arról, hogy állítólag Magyarország betiltotta a Soros-egyetemet, pedig nincs betiltva, a CEU ott van a belvárosban. Szó lesz a korrupcióról, de nem az Eva Kaili-botrányról, hanem természetesen megint Magyarországról van szó.

Deutsch Tamás megjegyezte:

Katarina Barley német szociáldemokrata politikus, az Európai Parlament alelnöke azt engedte meg magának, hogy azt mondja, a magyarokat és a lengyeleket ki kell éheztetni. Az ő jelentésében egyenesen arról van szó, hogy bármilyen módon is jutott Magyarország egyetértésre az Európai Bizottsággal, hazánk továbbra se kapjon meg egyetlen fillérnyi uniós forrást sem, sőt szerinte akár érvényesíteni kellene a magyarok ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást is.

Az európai parlamenti képviselő arról is beszélt: az sem tetszik Brüsszelben, hogy hazánk békepárti álláspontot képvisel, amit pedig igazán fontosnak tartott kiemelni, hogy a gyalázkodók kórusába beszállt Donáth Anna és Cseh Katalin is. A politikus azt is elárulta, hogy a két momentumos EP-képviselő milyen vérlázító módosító javaslattal állt elő. 

Összegzésképpen a Fidesz európai parlamenti képviselője leszögezte, hogy

Brüsszelben változás kell, ez nem kérdés, az őrült brüsszeli bürokráciát ki kell penderíteni a brüsszeli hatalomból!

Változásra van szükség a magyar európai parlamenti képviselőkben is. Nyolc dollárbaloldali európai parlamenti képviselő kapott mandátumot az elmúlt öt évben, és egyetlenegy nap, egyetlenegy pillanatig sem képviselték a magyar érdekeket – jelentette ki Deutsch Tamás.

Az műsorban szó esett arról is, hogy

az új lengyel balliberális kormány lábbal tiporja a jogállamiságot.

A botrányos lengyelországi eseményekkel kapcsolatban a Fidesz EP-képviselője elmondta, Varsóban az úgynevezett jogállam helyreállítása zajlik.

Persze ez azzal jár, hogy egyébként fizikai és rendőri erőszakkal foglalják el a közmédiát, hogy a közmédia működésére vonatkozó jogszabályokat fenéken billentik, és azokat nem tartják be, törvénymódosítás nélkül új jogi rezsimet alkalmaznak, csak azért rúgnak ki embereket, mert egy korábbi kormányzat időszakában voltak alkalmazásban, hogy felszámolják azt a céget, hát a jogállamiság szárnyal Varsóban. Magyarországtól lesz hangos az Európai Parlament, Lengyelországgal kapcsolatban pedig kussolnak, elnézést, de ezt így kell kimondani

– mutatott rá a politikus. 

A teljes adás alább megtekinthető: 

 

Borítókép: Deutsch Tamás (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.