Kiszállt a Lánchíd-botrányba keveredett testvérével közös cégéből az Amnesty-vezér

Vig Dávid lépése felérhet annak beismerésével, hogy nagy a baj.

Forrás: Tűzfalcsoport2024. 01. 26. 13:00
Vig Dávid
Budapest, 2018. december 10. Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszédet mond az Utcazene az utcán élõkért címû ingyenes koncerten a Széll Kálmán téren 2018. december 10-én. A jótékonysági adománygyûjtõ koncertet az Amnesty International szervezte a hajléktalan és lakhatási szegénységben élõ emberek megsegítéséért az emberi jogok világnapja alkalmából. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vig Dávid, az az Amnesty International Magyarország igazgatója otthagyhatta testvérével, Vig Mórral közös cégét, nem sokkal azután, hogy a számlagyáros bukott ügyvédet letartóztatták  – hívta fel a figyelmet a Tűzfalcsoport.

Tavaly december elején a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a Help-Me Bt.-ben, amely az elmúlt években összesen több mint százmilliós bevételt realizált, kültagként tulajdonos Vig Mór és szintén kültagként volt tulajdonos Vig Dávid is. A vállalkozással kapcsolatban a Tűzfalcsoport leszögezi, hogy Vig Mór ellen bűnügyi eljárást indítottak tavaly november 27-én.

Az Amnesty International igazgatója gyorsan reagált az eseményekre, mivel 2023. december 23-i hatállyal, meglehetősen sürgősen távozott a cégtől.

Fotó: Tűzfalcsoport

Mindez akár egyfajta beismeréssel is felérhet, hogy nagy a baj, az Amnesty vezetője nem akar testvérével, Vig Mórral közösködni – vélik felfedezni az összefüggést.

Vig Dávid testvérének más érdekeltségeit is érintik a folyamatban levő eljárások, a cégek a hivatalos nyilvántartás szerint nem teljesítettek rosszul pénzügyileg az elmúlt időszakban. A GattobInc Zrt., az M&M 2000 Bt. és például a Boyongo Delivery Kft. az elmúlt években összesen százmilliós nagyságrendű bevételt generáltak, de különösen jól ment a Lánchíd-botrányban közvetlenül érintett Sunstrike Kft.-nek is, amely 2021-ben és 2022-ben több mint kétmilliárd forintot realizált – részletezik.

A Sunstrike Kft.-nek 1,4 milliárd forintot utalt át a Lánchíd felújítását korrupciógyanús körülmények között elvégző A-Híd Zrt. – emlékeztetnek.

 

Borítókép: Vig Dávid (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.