Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 14.
Anglia

Meg akarta öletni a volt férjét, börtönbe kerülhet

Félmilliót adott volna, hogy az egykori házastársa soha többet ne tudja bántalmazni.

2024. 01. 31. 7:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés előkészületének bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben a rendőrség, aki 500 ezer forintot fizetett volna korábbi házastársa megöléséért. A Somogy Vármegyei Főügyészség közlése szerint a vádlott négy éve vált el férjétől, akivel a viszonya a válást követően feszült maradt, mivel a sértett különélésük után is zaklatta és bántalmazta a nőt.

A nő ennek okán határozta el 2023. év elején, hogy felbérel valakit a férfi meggyilkolására, így jutott el egy ismerőse közvetítésével ahhoz a személyhez, aki vállalta a megbízást. 

A vádlott a gyilkosságot vállaló személlyel egy kaposvári temetőben találkozott először, akinek megadta a volt férje azonosításához szükséges adatokat, valamint fotót is mutatott a sértettről.

Megállapodásuk szerint a nőnek 250 ezer forintot kellett volna előlegként fizetnie, de a kaposvári benzinkútra megbeszélt találkozón csak 150 ezer forintot tudott adni a megbízottnak, ezért megegyeztek abban, hogy a fennmaradó százezret másnap kapja meg az első találkozásuk helyszínén. A nőt azonban a temetőnél másnap már a rendőrség várta, így a terhelt nem jutott tovább az emberölés előkészületénél.

A vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az ügyészség.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.