Nyitrai Zsolt: A nyugdíjasok 2024-ben is számíthatnak a kormányra + videó

Az átlagos öregségi nyugdíj várhatóan több mint 230 ezer forint lesz – tájékoztatott a miniszterelnök főtanácsadója.

Forrás: MTI2024. 01. 02. 21:31
null
Fotó: Steiner Jozsef
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány kiemelt figyelmet fordít az idősebb korosztályra – jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója kedden a közösségi oldalán megjelent videóban. Nyitrai Zsolt közölte, hogy 

a 2024-es év jó hírrel kezdődik az időseknek, mert hat százalékkal emelkedik a nyugdíj összege, így az átlagos öregségi nyugdíj várhatóan több mint 230 ezer forint lesz.

Hangsúlyozta, a kormány visszaépítette a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban a hat százalékkal emelt összegben kapnak meg a nyugdíjasok. Emlékeztetett: a kormány 2010-ben ígéretet tett arra, hogy megvédi a nyugdíjak értékét. Mint mondta, eddig öt alkalommal került sor nyugdíjprémium kifizetésére, és bevezették a Nők40 programot. Fontos feladat az idősek biztonságáról való gondoskodás, ezért vezette be a kormány az Európában egyedülálló, ingyenes Gondosóra programot – emelte ki a miniszterelnök főtanácsadója.

A videóban Ábrahám Katalin, az Idősek Tanácsának tagja kiemelte: a kormány valóban megtartja a 2010-ben tett ígéreteit, és kiáll a nyugdíjasok érdekeiért; fontosnak tartja a nyugdíjas korosztály tiszteletét és megbecsülését. – Nyugdíjasként érezzük, hogy odafigyelnek ránk és a lehetőségekhez mérten segítenek – fűzte hozzá. – A mostani nehéz gazdasági helyzet az idősekre is terheket ró, ezért a nyugdíjemelés és az emelt összegű 13. havi nyugdíj valóban segítséget jelent – mondta Ábrahám Katalin.

Borítókép: Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.