Orbán Viktor fontos dolgot mondott a 13. havi nyugdíjról

Erről is beszélt a reggeli rádióinterjúban.

Forrás: Magyar Nemzet2024. 01. 19. 12:24
ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. november 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban 2023. november 10-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A béremeléstől nem kell félni – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott reggeli interjújában, amikor arról beszélt, hogy a kormánynak volt egy hatéves tanárbér-emelési programja, és a közelmúltban megérkezett uniós pénz lehetővé teszi, hogy három év alatt elvégezzék. Úgy fogalmazott:

A legfontosabb, hogy a gyermekeinkben viszontlássuk ennek pozitív hatását, miközben az egész ország tiszteli a pedagógusait. Ma már egész vonzó pálya lehet tanítani.

Kitért arra is, hogy egy másik kulcsszakmában, az ápolóknál is meghirdettek egy hároméves béremelési programot, amit idén márciusban le tudnak zárni. A miniszterelnök hozzátette, hogy amire jobban kell figyelni, az a 13. havi nyugdíj.

– Amiért mindig egy kicsit izgulok, vagy legalábbis jobban oda kell figyelnem, az a 13. havi nyugdíj, amit visszavezettünk az elmúlt években. A magyar gazdaság teljesítménye alátámasztotta ezt a döntést, és azért minden évben az egy komoly beszélgetés a pénzügyminiszterrel, hogy akkor biztos-e, hogy tudjuk fizetni a 13. havi nyugdíjat, egy összegben, úgy, ahogy várják a nyugdíjasok. Idén már megvolt ez a beszélgetés, és biztosan mondhatom, hogy az idei évben is meg fogják kapni a a nyugdíjasok a szokott rendben a 13. havi nyugdíjat – mondta Orbán Viktor.

A 13. havi nyugdíjat idén februárban folyósítják, korábban a Magyar Nemzet ismertette az idei év összes utalási időpontját.

A miniszterelnök ezek mellett beszélt arról is, hogy 2024-ben meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a növekedés támogatása és az infláció féken tartása között. Az infláció visszaemelkedésének veszélyét minimálisnak tartja, így a közös cél, hogy nyugodtan és fokozatosan segítsék a gazdaság növekedését.

 

Borítókép: Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.