Rendőrségi fényjelzéssel törte magának a BMW-s az utat az M1-esen

Nem gátlásoskodott.

Forrás: Police2024. 01. 31. 14:41
null
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán egy állampolgár arra lett figyelmes, hogy egy BMW sofőrje rendhagyó módon kék-piros megkülönböztető jelzést használva száguldozik – adta hírül a rendőrségi portál. 

Ahogy beszámolnak róla, január 25-én reggel kaptak a bejelentést arról, hogy egy BMW személygépkocsi vezetője az M1-es sztrádán, Tatabánya környékén megkülönböztető fényjelzést használ, ha az előtte haladó nem tér le a külső forgalmi sávba. Aztán a rendőröknek sikerült útközben megtalálni a sofőrt, meg is állították. Az egyenruhások kérdőre vonták a 44 éves sofőrt a műszerfalon a szélvédőhöz gumitappancsokkal rögzített eszköz miatt, mire a járművezető azt mondta, hogy az sárga, villogó fényt kibocsátó figyelmeztető jelzés, amely nem működik, nincs áramforráshoz csatlakoztatva. 

A rendőrök megállapították, hogy a kapcsolóból a vezetéket kiszakították, továbbá az LED-lámpa piros-kék villanó fény kibocsátására alkalmas. Ráadásul a jármű átvizsgálása során kiderült, hogy a gépkocsi jobb oldali, hátsó lámpabúrája eltörött, és szakszerűtlenül ragasztották meg, illetve a rendszámtábla is olyan koszos volt, hogy a karaktereket nem lehetett leolvasni róla. 

A gyáli férfival szemben az autópályás rendőrök háromrendbeli szabálysértés miatt tettek feljelentést.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.