Szélmalomharcot vívnak a szellemautóval az újbudaiak, a lakosok bármire képesek, hogy eltüntessék a kocsit

Lopnak, rongálnak.

Forrás: Metropol2024. 01. 25. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Harangos játszótérnél parkoltatja egy férfi a roncsautóját tavaly nyár óta. A helyieket annyira zavarja a negyvenéves Toyota Corolla, hogy bármire képesek, hogy eltüntessék a roncsot – adta hírül a Metropol

Rengeteg dühös anyuka jelezte posztja alatt, hogy zavarja őket, hogy állandóan kerülgetni kell a babakocsival az autót, a többi autósnak pedig az a baja, hogy jármű foglalja a helyet. A tulajdonos egy nyolcvanéves férfi, a Toyota pedig tavaly nyár óta nem működik, ugyanis az akkor a téren dolgozó munkások kitörték a kerekét, pénze pedig nincs rá, hogy megcsináltassa, bármennyire is szeretné. 

Mivel a gépjárművön rendszám, érvényes hatósági engedély van, így az nem szállítható el.  

Aztán hirtelen eltűntek a rendszámtáblák a járműről, de a tulajdonos szerzett újakat. Ezt követően tönkrement a bal első ajtón a zár, így a bácsi nem tudja elvégezni a rutinját, hogy kéthetente beindítsa a járművet az akkumulátor védelme érdekében.

Újbuda közterület-felügyeletének vezetője, Bleszák Tibor korábban üzent a helyieknek, hogy próbálnak köztes megoldást találni a roncsautóvita rendezésére. 

„Hatóságilag semmi ok a beavatkozásra, ennek ellenére megpróbálunk segíteni, a béke kedvéért. Felvesszük a kapcsolatot egy szállító céggel, amely átmenetileg olyan helyre szállítaná az autót, ahol a lakókat nem zavarja. Az önbíráskodás nem támogatható. Nem szeretném, ha az eset precedenst teremtene arra, hogy ha valakinek nem tetszik valami, így oldja meg. Barátibb megoldás lehet, ha a lakók először megkeresik az érintettet, és megkérdezik, segíthetnek-e az adott ügyben” – fogalmazott egy bejegyzésben.

Borítókép: Az autó (Fotó: Metropol)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.