Tiltakoznak Karácsonyék tervei ellen a római-partiak

Szerintük a főváros és a kerület hamis információkkal téveszti meg a nyilvánosságot.

2024. 01. 23. 19:41
null
Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester helyettesével, Tüttő Katával a dunai „árvízi őrjáraton” az elárasztott Római-part előtt csónakázva szelfizett 2023. december 28-án (Forrás: Facebook)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Római-part természetközeliségével kapcsolatos kijelentéseivel nagy nyilvánosság előtt súlyosan megtéveszti a főváros és a III. kerület vezetése a közvéleményt – derül ki az Egyesület a Római-partért szerkesztőségünknek eljuttatott közleményéből.

A szervezet emlékeztetett: a főváros Óbudán az árvízvédelmet a Királyok útja–Nánási út mentén, a Római-part kihagyásával képzeli el, tehát szó sincs annak az árvizek hatásától történő megvédéséről.

A fővárosi és III. kerületi vezetés politikája hazug, demagóg, megtévesztő és aljas. Nem kérünk a római-parti 70 hektáros  gettóból! Ezzel kapcsolatban Óbuda önkormányzata folyamatosan csak hazugságokat és csúsztatásokat terjeszt

– állapította meg a szervezet, majd pedig nehezményezték, hogy a kerületiekkel való konzultációval a Római-parton élők feje felett döntenek a sorsukról. Szerintük a helyieket senki sem tájékoztatta azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással lehet rájuk a Királyok útja–Nánási úton megépülő gát építése, többek között a közművek áthelyezése miatt, amely közvetlen kihatással lesz a Szentendrei úton közlekedő és végig a Dunakanyarban élő félmillió emberre is.

Amint arról már lapunk is beszámolt, korábban az Egyesület a Római-partért szervezet kérést juttatott el a Budapest Főváros Kormányhivatala népegészségügyi főosztályához, hogy mérlegeljék a Római-part közterületeinek teljes hosszában történő lezárásának és fertőtlenítésének azonnali hatállyal történő elrendelését, tekintettel arra, hogy a talajminták bevizsgáltatása után nyilvánvalóvá vált, hogy egészségügyi vészhelyzettel néz szembe a népszerű partszakasz.

A szervezet szerint a fertőzésveszélyt bizonyító laboratóriumi eredmények lesújtók. Egyértelműen kijelenthető, hogy a kórokozók magas arányszáma miatt veszélynek vannak kitéve a Római-part közterületeire kilátogatók – közölték.

Borítókép: Karácsony Gergely és Tüttő Kata az áradó Dunán (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.