Tíz napja maradt annak, aki kedvezményes autópálya-matricát szeretne vásárolni

Több ezer forintot lehet vele spórolni.

Forrás: Hír TV2024. 01. 21. 14:23
Hegyeshalom, 2018. január 6. Jármûvek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 31-ig igényelhetik a kedvezményes autópálya-matricát a nagycsaládosok és a mozgáskorlátozottak – hívta fel a Fiatal Családosok klubjának alapítója a Hír TV műsorában. Király Nóra arra kéri az érintetteket, hogy mielőbb igényeljék a kedvezményt egy kormányablakban. Hozzátette: 

több ezer forintot lehet így spórolni.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, a nagycsaládosok és a mozgássérültek D2 díjkategóriás autóikat is D1 díjkategóriás, azaz kedvezőbb árú matricával használhatják a fizetős útszakaszokon.

A kedvezményt előzetes bejelentés után lehet érvényesíteni, abban az esetben, ha a D2 díjkategóriába tartozó személygépkocsi tulajdonosa vagy üzemben tartója legalább három gyermek után családi pótlékban részesül szülőként vagy nevelőszülőként, vagy a mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkező személy, vagy annak egy háztartásban élő hozzátartozója mentesül a két kategória közötti díjmérték különbözetének megfizetése alól, így úthasználati jogosultságot szerez.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.