Új alapokon a Magyar Honvédség

A tavalyi évben rengeteget fejlődött a Magyar Honvédség eszközparkja, azonban az azokon szolgáló honvédek is évről évre magasabb illetményt kapnak.

2024. 01. 29. 18:10
Leopard 2A7HU harckocsi Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A haderő megújítása nem lehetséges a legmagasabb szintű eszközök nélkül – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. Ennek a fejlesztésnek a keretében érkeznek folyamatosan a legkorszerűbb harcjárművek is: tavaly a Gidrán, a Lynx és az Airbus H225M mellett a Leopard 2A7HU harckocsik és a PzH 2000 önjáró lövegek is hadrendbe álltak – részletezte a kormányszóvivő.

Az összesen 44 darab Leopard 2A7HU harckocsi belső kialakítását és fegyverzetét magyar igények szerint fejlesztették – ismertette.

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A világ jelenleg legkorszerűbb önjáró lövege, a PzH 2000 pedig a XXI. századi csúcstechnológia jó példája: a gyorsasága, precizitása, az azt működtető digitális technika rendkívül professzionális. 

Erős, modern hadsereg azonban nem létezik megbecsült katonák nélkül, ezért folytatjuk a megkezdett illetményfejlesztést is! 

– hangsúlyozta.

Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A kormányszóvivő azt is kiemelte, hogy aki szeretne csatlakozni a világ legkorszerűbb önjáró lövegeit irányító csapatához, az bővebb tájékoztatást is kaphat a iranyasereg.hu oldalon.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra (Forrás: Facebook/Szentkirályi Alexandra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.