Ungár Péter: A BKK-vezérnek le kell mondania

Az LMP társelnökének határozott véleménye van arról, hogy Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója pulykához hasonlította az utazókat.

2024. 01. 26. 8:17
UNGÁR Péter
Budapest, 2023. február 4. Ungár Péter, az LMP társelnöke beszédet mond a párt budapesti kongresszusán 2023. február 4-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kétféle BKK-vezér mond ilyet a budapesti közlekedőkről: aki beadta a lemondását és aki éppen úton van beadni a lemondását” – írta a Facebook-oldalán az LMP társelnöke. Mint arról Magyar Nemzet is beszámolt, a nagy port kavaró járatritkítások után csütörtökön a BKK egy háttérbeszélgetést tartott, ahol Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója így fogalmazott:

Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.

Ungár Péter szerint minden egyes perc, amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely, azt bizonyítja, hogy nem zöld, hanem a legradikálisabb és legellenszenvesebb neoliberális hagyomány képviselője. 

Mindegy egyes perc, amíg egy ilyen embert hivatalban tart Karácsony Gergely, azt bizonyítja, hogy nem ura annak, ami a saját csapatában történik, és nem alkalmas városvezetőnek

– fogalmazott. Szavai szerint azok a pártok, amelyek pedig magukat baloldalinak tartják, de ezek után is kiállnak Walter Katalin mellett, minden hitelességüket elvesztik. Az LMP álláspontja egyértelmű, Walter Katalinnak azonnal távoznia kell, a járatritkítást pedig vissza kell vonni.

 

Borítókép: Ungár Péter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.