A Szikra tagjai tüntettek a közgyűlésen, majd megnémultak + videó

Jámbor András aktivistái, a Szikra Mozgalom tagjai jelentek meg a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, és olyan molinókat emeltek a magasba, amiken a fideszeseket vádolták pedofil mentegetéssel. A Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint pont a Szikrától rendkívül álságos a megmozdulás.

2024. 02. 28. 15:11
JÁMBOR András
Budapest, 2023. május 30. Jámbor András, a Párbeszéd országgyûlési képviselõje, a Szikra Mozgalom képviselõje beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a végrehajtói maffia felszámolását és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fõvárosi Törvényszék Markó utcai épülete elõtt 2023. május 30-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szikra Mozgalom az utóbbi hetekben azért került a figyelem középpontjába, mert a józsefvárosi Fidesz irodájának ablakát egy bizonyos Ny. Tamás törte be, akiről Jámbor András el is ismerte, hogy erős kötődése volt a mozgalomhoz.

 

Tavaly február elején az Antifa több támadást is végrehajtott Budapesten. A bűncselekményekkel összefüggésben pedig házkutatást tartottak a Jámbor András nevével fémjelzett Szikra Mozgalom egyik tagjánál, akinek a lakásán hetvenezer pedofil felvételt találtak

Ezek a tartalmak egy laptopon és egyéb adathordozókon voltak, a laptop tulajdonosa a kihallgatása előtt felakasztotta magát a biatorbágyi, volt katonai bázison.

 

A Magyar Nemzet riportere szerette volna megtudni a közgyűlésen demonstrálóktól, hogy hogyan tiltakoztak annak idején a mozgalmukhoz kötődő pedofil botránnyal kapcsolatban, azonban az aktivisták a hallgatást választották, egy másik tagjuk pedig megpróbálta hárítani az ezzel kapcsolatos kérdéseket, mondván a Szikrának nem volt ilyen ügye.

 

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerint a Szikra Mozgalom teljesen hiteltelen, és álságos az ilyen megnyilvánulás azok után, hogy egy hozzájuk köthető ember laptopján rengeteg pedofil felvételt találtak. 

A politikus arról is beszélt, hogy az ilyen erőszakos anarchista csoportok ártanak a demokráciának és nem helyes, hogy egy országgyűlési képviselő támogatásával működhetnek ilyen felforgató szervezetek.

 

 

Borítókép: Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője, a Szikra Mozgalom képviselője beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a végrehajtói maffia felszámolását és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épülete előtt 2023. május 30-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.