Jámbor András aktivistája verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát + videó

Kocsis Máté is kap fenyegető üzeneteket.

2024. 02. 21. 15:53
JÁMBOR András
Budapest, 2023. november 20. Jámbor András, a Párbeszéd frakcióvezetõ-helyettese felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. november 20-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mára hivatalosan is kiderült, amit eddig is tudtunk: szélsőbaloldali antifa bűnöző verte szét a józsefvárosi Fidesz-irodát” – írta közösségi oldalán a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakcióvezetője. 

Kocsis Máté bejegyzésében rámutatott:

Ny. Tamás 27 éves, Jámbor András és Pikó András aktivistája, korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.

A fideszes politikus emlékeztetett: már a múlt heti erőszakos támadás után is tudni lehetett, hogy Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája, ezért is volt képmutató a polgármester eljárása és kommunikációja. Pikó akkor annyit közölt:

A jogos indulat sem jogosít fel erőszakra. Az elmúlt napok történései miatt sokan éreznek tehetetlen dühöt. A gyerekeket ért erőszak és annak leplezése bűn. Az emiatti indulat érthető, de még a jogos indulat sem jogosít fel az erőszakra.

Mondja mindezt úgy a polgármester, mintha az irodában dolgozó alkalmazottaknak, családanyáknak, idős segítőknek bármi köze lenne az elmúlt napok eseményeihez – jegyezte meg Kocsis Máté. Ugyanakkor hozzátette: a polgármestert nem vádolja azzal, hogy a támadást akarta, szervezte, arról előzőleg tudott, ő pusztán csak a tőle megszokott kommunikációs trükkökkel igyekezett tüzet oltani, de azt is úgy, hogy persze tovább hergelje olvasóit a jobboldaliakkal szemben.

A polgármestert csak azzal a teszetoszasággal vádolom, amellyel a kerületet is vezeti. Lusta, nemtörődöm ember, aki nem képes rendet tartani sem a kerületben, sem a saját aktivistái között, viszont ha baj van, kommunikációs blöffökbe menekül. Sok a duma és kevés a tett, polgármester úr, mint mindig!

– jelentette ki a frakcióvezető. Megjegyezte: nem véletlenül csalódottak a józsefvárosi emberek az elmúlt évek teljesítménye miatt.

Jámbor Andrást azonban vádolja azzal, hogy tudomása volt a támadásról, csak abban bízott, hogy nem derül ki.

Kocsis Máté rámutatott: a támadást egy baloldali aktivista követte el, Jámbor ennek a mozgalomnak a hazai vezetője (Szikra), médiabiztosítója, hangadója, parlamenti képviselő, aki szoros barátságban áll vele. A nemzetközi szélsőbaloldali szervezet követte el tavaly Magyarországon a véres utcai támadásokat, amelyekről Jámborék Mérce nevű neomarxista lapja elismerően írt – emlékeztetett. 

Jámbor volt az is, aki az antifák véres utcai támadásai után behozta egy szélsőbaloldali aktivistáját a parlamentbe, beültette a páholyba, és azt kérte, kérjenek tőle bocsánatot a meghurcoltatásért. A sors fintora, hogy ugyanennek az embernek a lakásán később 70 ezer gyermekpornográf képet találtak, igaz, nem az övé volt, hanem az élettársáé, aki viszont szintén antifa volt, míg fel nem akaszotta magát.

A lakóhelyem kapuján és postaládájában olykor elhelyezett, saját és gyermekeim testi épségét fenyegető üzenetek is az antifa terrorszervezet tagjainak műve

 – sorolta Kocsis Máté. Felidézte egy, a hozzá eljuttatott magyar antifák között zajló üzenetváltást, miszerint addig kell folytatni a megfélemlítését, amíg el nem tűnik a politikából.

Szóval eddig és ne tovább, antifák! Nem félünk, és nem toleráljuk az erőszakot, amit behoztatok a magyar közéletbe. A mai állam nem tűri a vérontást, én pedig nem tűröm a sunyiságotokat, fenyegetéseiteket!  Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival!

– szögezte le a frakcióvezető.

Borítókép: Jámbor András a parlamentben (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.