Agresszíven lépett fel a baloldali városvezetés a pécsi közgyűlésben

Két gumibotos közterület-felügyelő is megjelent a pécsi városháza folyosóján.

Forrás: BAMA2024. 02. 21. 9:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Péterffy Attila vezette baloldali önkormányzat, miután elmulasztotta a világ legnagyobb elektromos autógyárának, a BYD-nek Pécsre hozatalát és Szegedre tart a Rheinmetall is, mégis inkább teljesen felesleges és parttalan vitát gerjesztett a közgyűlésben a köztársasági elnök lemondásával kapcsolatban – számolt be a Baranya vármegyei hírportál.

Berényi Zoltán jobboldali képviselő a vitában az MSZP-s Csaba Istvánnak azt mondta, hogy lassan kisegítő iskolai szinten kell elmagyarázni, hogy mit is jelent a szervezeti működési szabályzatban meghatározott „helyi közügy” fogalma.

Hári József fideszes politikus szerint ideje lenne a várossal foglalkozni, még akkor is, ha vannak országos ügyek is.

Az ülésen megjelent Keresztes László Lóránt LMP-s parlamenti képviselő, aki helyi közügyben szólalt meg, méghozzá a Pécs mellett létrehozandó ipari parkról, mondván, csak olyan beruházást támogathatnak, amely nem veszélyezteti a környezetet. Szijjártó Pétertől, a külgazdasági és külügyminisztertől megtudta, hogy a kormány nem tárgyal akkumulátorgyártóval, de a helyieknek joguk van tudni, milyen beruházást terveznek.

Az ülés előtt egyébként Péterffyék kiadták a biztonsági őröknek, hogy kérjék be a vendégek és a sajtósok nevét is – a vármegyei lap szerint nem kizárt, hogy azért, hogy nyomozzanak utánuk –, holott erre korábban nem volt példa. Mindezek mellett két gumibotos közterület-felügyelő jelent meg az ülést megelőzően a folyóson.

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.