Egy kutya több mint százmillió forint értékű kokaint talált egy kamionban

A rajkai átkelőnél csaptak le a hatóságok.

Forrás: MTI2024. 02. 27. 10:00
Illusztráció (Fotó: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százhúszmillió forint értékű kokaint találtak a rajkai határátkelőhelyen egy kamion rakterében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kábítószerellenes nyomozóinak információi alapján.

A NAV munkatársai kábítószerkereső kutyával találták meg a járműben elrejtett kokaint.

A gyanú szerint egy negyvennyolc éves férfi rendszeresen csempészett be a kábítószert Magyarországra, esetenként egy negyvennégy éves férfi segítségével. Múlt szerdán is külföldről akartak kábítószert hozni Magyarországra, de a határon már várták a járművet a hatóságok, mivel információjuk volt arról, hogy a kamionban kábítószert rejtettek el.

A fiatalabb férfit a helyszínen elfogták, és sárosdi lakásán aznap kutatást tartottak. Csekély mennyiségű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak az ingatlanban. Az idősebb férfit a BRFK kábítószerellenes nyomozói a bűnügyi bevetési osztály közreműködésével aznap óbudai otthonában fogták el. Az itt végzett kutatáson egy luxusautót, egymillió forintot, valamint 181,55 gramm kábítószergyanús tablettát (előzetes adatok alapján amfetamint) és annak porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le.

A BRFK kábítószerellenes nyomozói a két férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.