Egymilliárdnál is többe kerülhet Gyurcsányék új luxusotthona + videó

Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára, valamint a DK elnökének anyósa, Apró Piroska összesen akár 1,1 milliárd forintot is áldozhat rózsadombi új luxusotthonára. A hivatalos, nyilvános adatok és az eddigi közlések ugyanis arra engednek következtetni, hogy Gyurcsányék két lakást vesznek meg egy Bimbó úti luxusingatlanban. A hatalmas vételárra ráadásul úgy telhetett nekik, hogy eddig nem került új tulajdonoshoz az Apró-villa.

2024. 02. 01. 7:34
20230315__MI_017
20230315 Budapest A Demokratikus Koalíció (DK) budapesti nagygyűlése, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján tartott megemlékezésen. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke, a párt EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtette országgyűlési vagyonnyilatkozatát a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc közölte, hogy 87/960-ad arányban tulajdonosa egy beépítetlen teleknek Budapest II. kerületében. Ez önmagában talán nem is annyira figyelemfelkeltő. A Magyar Nemzet szerdai cikke nyomán ennél azért több is kiderült Gyurcsányék új otthonáról. 

Elsősorban az, hogy a Bimbó út 80. szám alatt található telken egy gyönyörű, örökpanorámás lakóház épül, már áll, a birtokunkba jutott látványtervek pedig lélegzetelállító körülményekről árulkodnak.

 De vannak fontos adatok:

– A szóban forgó ingatlanból a DK-elnök felesége, Dobrev Klára szintén megszerzett 87/960-adot. Így Gyurcsány és Dobrev együtt 174/960-ad részben tulajdonosok.

– Gyurcsány Ferenc anyósa, Apró Piroska is bevásárolta oda magát, 111/960-ad tulajdoni arányban.

– 2022 őszén az Ingatlan.com-on 4,31 milliós négyzetméteráron kínáltak ott egy lakást, a hirdetés pedig hatlakásos társasházról tett említést.

Azt pedig a Telex kérdésére, cikkünk megjelenése után, szerdán árulta el a DK, hogy a „befejezéshez közeledik annak a Bimbó úti társasháznak az építése, amelynek egyik lakásába Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, valamint legkisebb gyermekük várhatóan még idén beköltözik. A két hálószobával, egy vendég-, és egy dolgozószobával rendelkező lakás 160 négyzetméter lakóterületű.” Az ingatlan tulajdoni lapján szerepel Apró Piroska, a DK válaszában viszont nem, ebből pedig az a következtetés vonható le, hogy Gyurcsány anyósa szintén vett magának egy lakást.

A rendelkezésre álló információk alapján számításokat végeztünk. 

Ha a hirdetésben szereplő 4,31 milliós négyzetméteráron vásárolták Gyurcsányék a maguk 160 négyzetméteres lakását, akkor megközelítőleg 700 millió forintot kellett letenniük.

 A tulajdoni hányadok arra engednek következtetni, hogy Apró Piroska kisebb, de így is 100 négyzetméter körüli lakást mondhat a magáénak, aminek ára – maradva a hirdetésbeli négyzetméterárnál – meghaladhatta a 400 millió forintot.

Ha kalkulációnk helyes, mindez azt jelenti, hogy a Gyurcsány család akár 1,1 milliárd forintot is áldozhatott a rózsadombi két új lakásra.

Azt is meg kell említeni, hogy a január végi tulajdoni lapok tanúsága szerint nem talált új gazdára Gyurcsányék eddigi lakóhelye, a Szemlőhegy utcai Apró-villa. 

A hatalmas vételárat tehát a szintén nagy értékű ingatlan értékesítése nélkül tudták kigazdálkodni.

Természetesen számításaink, következtetéseink, így elsősorban a vételár kapcsán megkerestük a DK-t. Amint a párt válaszol, beszámolunk közlésükről.

 

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.