Erejüket fitogtatják a nógrádi dámszarvasok + videó

A jó idő beköszöntével nem csak a tavaszi virágok, de az eddig rejtőzködő állatok is előmerészkedtek.

2024. 02. 21. 23:13
null
Barcs, 2020. október 22. Dámszarvas (Dama dama) bikák küzdenek a SEFAG Zrt. Barcsi Erdészetének területén 2020. október 22-én. Október elejétõl november közepéig tart a dámvadak üzekedése. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jó idő beköszöntével nem csak a tavaszi virágok, rügyek bújtak elő Nógrád-szerte, de az eddig rejtőzködőbb életmódot folytató állatok is kimerészkedtek a nyílt terepre – írja a Nógrád Vármegyei Hírportál.

A nógrádi erdők dámszarvasai reggelenként gyakran láthatók az erdők menti tisztásokon, sok esetben akár az autókból is megfigyelhetők, amint éppen legelnek, fekszenek vagy épp

erejüket fitogtatva vívják nem vérre menő csatáikat.

Ilyen látványos pillanatot sikerült megörökítenie a lap fotóriporterének is, aki egy ritkábban látható, fehér dámbika viadalát is lencsevégre kapta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.