Ritka állat bukkant fel az atomerőműnél, elkapták a legkeresettebb bűnözőt, lángba borult gazdatüntetés – ezek voltak a hét videói!

Heti videós összeállításunkban megtekinthető, ahogy a francia, holland és belga gazdák tűzzel üzennek Brüsszelnek az Európában folyamatosan terjedő gazdatüntetések egyikén. Videón Szoboszlai Dominik – elmondása szerint – első fejesgólja, amelyet a Chelsea ellen szerzett, valamint felvételt láthatnak arról is, ahogyan egy ritka állat bukkant fel a paksi atomerőmű övcsatornájánál.

2024. 02. 03. 6:45
Dutch police officers with motorbikes operate as Dutch and Belgian farmers take part in a demonstration with tractors to block the border crossing between the Netherlands and Belgium, in Hazeldonk, on February 2, 2024. The farmers are demonstrating against agricultural rules that they believe are too strict and unfair competition within European borders. (Photo by Jeffrey GROENEWEG / ANP / AFP) / Netherlands OUT Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik és a Chelsea védőjének esete – ezt érdemes megnézni: Amint arról beszámoltunk, a Premier League 22. fordulójában a Liverpool 4-1-re nyert a Chelsea ellen, s is betalált a londoniak kapujába, mégpedig fejjel. Ám a meccsen volt egy másik szenzációs megmozdulása is, egészen pontosan egy olyan szituáció, amikor szándékosan nem ért a labdába, és a helyzetfelismerése is mutatja a klasszisát.

 

Összerogyott a PSG klasszisa, bombameglepetés az Afrika-kupán: A 2022-es labdarúgó-világbajnokságon elődöntős Marokkó hatalmas meglepetésre már a nyolcaddöntőben kiesett az Afrika-kupán, „Atlasz oroszlánjai” 2-0-ra kikaptak a Dél-afrikai Köztársaság együttesétől. A 85. percben a marokkóiak legnagyobb sztárja, a Paris Saint-Germain 65 millió eurós piaci értékű védője, Achraf Hakimi a lécre vágta a labdát. Hakimi a hibája után összerogyott, a csapattársai emelték fel, hogy minél előbb folytatni tudják a mérkőzést.

 

Egy katica döntötte el az idei Super Bowl párosítását: Kialakult az idei Super Bowl párosítása. A címvédő Kansas City Chiefs a Baltimore Ravens otthonában nyert 17-10-re, míg a San Francisco 49ers a konferenciadöntők történetének legnagyobb fordítását mutatta be a Detroit Lions ellen. A 2020-as Super Bowl után tehát ismét a Chiefs és a 49ers csap össze a bajnoki címért, ezúttal magyar idő szerint február 12-én Las Vegasban.

 

Idén is akcióra készül a szélsőbaloldal Budapesten: Mint emlékezetes, tavaly a becsület napja nevű rendezvény előtt nem sokkal szélsőbaloldali garázdák támadtak ártatlan járókelőkre Budapest utcáin. Az áldozataikat kinézetük alapján válogatták ki, és kifejezetten a bűncselekmények elkövetése miatt érkeztek hazánkba. A bűnszervezetben elkövetett támadássorozat vádlottjai kilenc embert vertek meg brutálisan, tárgyalásuk a héten kezdődött el.

 

Százzal száguldott a borsodi vagány, közben még tányérból eszegetni is volt bátorsága: Az egyik közösségi oldal bejegyzéséből értesültek arról a rendőrök, hogy még január elején egy férfi elég komoly szabálytalanságot követett el, miközben Göncruszka és Vilmány között autót vezetett.

 

Elkapták az egyik legkeresettebb bűnözőt: A Csornai Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya körözési eljárást folytatott egy jogerősen elítélt szilsárkányi férfival szemben. A Győri Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja január elején bocsátott ki elfogatóparancsot, mert a kiszabott, összesen három és fél éves szabadságvesztés büntetéseinek letöltését nem kezdte meg.

 

Hódot kaptak lencsevégre a paksi atomerőmű övcsatornájánál.

 

Brutális erejű gázrobbanás történt Kenyában: Legalább ketten meghaltak és több százan megsérültek Nairobiban.

 

Lángba borították a gazdák a tüntetéseket: Európa-szerte folytatódtak a gazdatüntetések, Hollandiában is egyre hangosabbak a tüntetők, hogy Brüsszelben is meghallják a hangjukat.

 

Drasztikus akciók egész Franciaországban, a gazdák haragja nem csillapodik: Úttestre borított disznótrágya, a városokba terelt állatcsordák és hatalmas tüzek. Elhatalmasodik a káosz a francia gazdák tüntetései miatt, aminek egyelőre nem látni a végét.

 

Orbán Viktor Brüsszel belvárosában tüntető gazdákkal találkozott: A miniszterelnök arról beszélgetett a gazdákkal, hogy az európai vezetőknek sokkal jobban oda kellene figyelniük az emberek szavára – mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 

Borítókép: Holland és belga tüntetők (Fotó: Jeffrey Groeneweg/ANP/AFP)/Netherlands Out)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.