Ilyen lesz a hétvégi időjárásunk + videó

Viharos széllökések mellett a napsütésnek örülhetünk.

Forrás: MET.HU2024. 02. 02. 18:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy anticiklon peremén érkező melegfront a Kárpát-medencét is érinti. Emiatt enyhébb, nagyobb nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk.

Ilyen lesz a vasárnapi időjárásunk (Forrás: Met.hu)

Nyugat felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, amely hajnalra elsősorban a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon csökkenhet. Szombaton napközben máshol is szakadozgat a felhőtakaró, és változóan, időszakosan erősen felhős idő várható, a délnyugati országrészben azonban kitart a kevésbé felhős, napos idő. Néhol gyenge eső, északkeleten esetleg vegyes csapadék előfordulhat.

Az északnyugati szelet szombaton nagy területen kísérhetik erős lökések. Főként a hegyekben viharossá fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 8 és 13 fok között változik, de az északkeleti határszélen kissé hidegebb lehet.

Vasárnap napközben főleg az ország északi, északkeleti felében közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk, másutt több lesz a napsütés, majd estefelé délen is megnövekszik a felhőzet. Északkeleten helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megerősödik, hazánk délnyugati harmadán maradhat mérsékeltebb a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában 0 és +7 fok között alakul, a szélvédett délnyugati vidékeken gyenge fagy is lehet.

Vasárnap kora délután már 9 és 15 fok közötti hőmérsékletek várhatóak.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.