Videón az óriási gázrobbanás

Gázszállító teherautó robbant fel Kenyában. Sok a sérült, és halottak is vannak.

Forrás: MTI2024. 02. 02. 7:36
null
Firemen fight a blaze following a series of explosions in the Embakasi area of Nairobi, Kenya on February 2, 2024. At least 30 people have been transferred to different hospitals, according to the Kenya Red Cross, after explosions rocked an industrial and residential area of the Kenyan capital. (Photo by Luis TATO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább ketten meghaltak és több százan megsérültek Nairobiban egy csütörtök éjjel történt gázrobbanásban – írja az MTI.

A kormány szóvivője, Isaac Maigua Mwaura azt mondta, a fővárosban egy gázszállító teherautó robbant fel, a robbanásban több mint kétszázan sérültek meg és ketten meghaltak.

A kenyai Vöröskereszt mintegy háromszáz sérültről tud. A szervezet az X közösségi oldalon azt közölte, 271 embert szállítottak kórházakba, 27-et a helyszínen elláttak. A robbanásról több videó is készült.

A tűz sok járművet, boltot és lakóházat megrongált.

Helyi idő szerint reggel 7-kor a tűzoltók még mindig igyekeztek eloltani a lángokat, helyszíni beszámolók szerint pedig a környéken sokan a szabad ég alatt töltötték az éjszakát.

Borítókép: Tűzoltók oltják a tüzet Nairobiban a robbanás után (Fotó: AFP/Luis Tato)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.