Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Felbukkant a NAV által még novemberben őrizetbe vett Vig Mór + videó

Tárgyalásra szállították az Amnesty International magyarországi vezetőjének a testvérét.

2024. 02. 06. 15:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amnesty International magyarországi vezetőjének, Vig Dávidnak a testvérét, Vig Mórt bilincsben szállították kedden a kispesti bíróságra. A hídpénzbotránnyal is összefüggésbe hozott számlagyáros exügyvéd 70 millió forint értékben, üzletszerűen elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználásának többrendbeli vádjával ül a vádlottak padján.

Ebben az esetben egy nemzetközi körözés alatt álló ghánai férfi segítségével szerezték meg egy éremárusító cég adatbázisát, majd vevőiket azzal hívták fel, hogy a piaci érték sokszorosát fizetné nekik egy befektető. Ezért cserébe azt kérték, hogy kössenek egy reklámszerződést, és a vételár tíz százalékát fizessék ki előre.

A közelmúltban derült ki, hogy számlagyár működtetésével, nemzetközi csalással, vesztegetéssel és súlyos testi sértéssel is összefüggésbe hozott Vig Mór cégéhez a Sunstrike Hungary Kft.-hez 1,4 milliárd forintot utalt a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. Házkutatást is tartottak a cégnél. Karácsony Gergely egyébként az A-Híddal ötmilliárd forinttal többért újíttatta fel a Lánchidat, mint elődje Tarlós István tervezte. Az új közbeszerzési kiírásban pedig felére csökkentették a késedelmi kötbért és hatvanszorosára emelték a kivitelezőnek járó előleget.

A hídpénzbotrány miatt már a Jobbik és az LMP is vizsgálóbizottság felállítását követeli. A Mi Hazánk Mozgalom szerint pedig nemhogy ráégett, hanem egyenesen rásült Karácsony Gergelyre a Lánchíd botránya.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.