Felbukkant Karácsony főtanácsadója, de el is futott a sajtó elől + videó

Több mint három hónap után bukkant elő Tordai Csaba, akit a Városházánál szeretett volna a Magyar Nemzet megkérdezni a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom gyanús pénzügyeiről, a főpolgármester jogi főtanácsadója azonban válaszok helyett a metróba menekült.

2024. 02. 13. 10:27
A11I0441
Tordai Csaba Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint emlékezetes, Tordai Csaba ügyvédi irodájában házkutatást tartottak a NAV munkatársai tavaly ősszel, ugyanis itt hamisíthatták meg a 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésének jegyzőkönyveit. 

Sajtóhírek szerint Tordai pedig nélkülözhetetlen támasza Karácsonynak, amit a főpolgármester nyilatkozatai is alátámasztanak, ugyanis többször is elmondta nyilvánosan, hogy továbbra is bizalmi embere és a munkavégzés alól sem hajlandó felfüggeszteni.

Mint ismeretes, a 99 Mozgalom Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát volt hivatott kiszolgálni. Karácsony Gergely jogi főtanácsadója, Tordai Csaba után pedig párttársánál, Perjés Gábornál is házkutatást tartottak a mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben.

A Magyar Nemzet most a Városházánál futott össze Tordaival, aki láthatóan zavarba jött a kérdésektől, telefonjába bújt és sietően a metróba menekült. Heiter Dávid riporter azt szerette volna megtudni Tordaitól, hogy mi köze volt a 99 Mozgalomhoz, illetve, hogy a NAV munkatársai miket foglaltak le nála.

Borítókép: Tordai Csaba, Karácsony Gergely főtanácsadója (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.