Fontos határidő jár le csütörtökön, jobb lesz sietni

Idén már egy megújult felsőoktatási rendszer várja a fiatalokat.

2024. 02. 14. 12:58
Fotó: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak egy napig lehet jelentkezni a megújult magyar felsőoktatásba, február 15. éjfélig van lehetőség arra, hogy a felsőoktatásban tanulni vágyók leadják elektronikus jelentkezésüket a felvi.hu honlapon keresztül – hívta fel a figyelmet a Kulturális és Innovációs Minisztérium, emlékeztetve, hogy idén már egy megújult felsőoktatási rendszer várja a fiatalokat, amely egyúttal egyedülálló karrierlehetőséget és egész életre szóló élményt, barátságokat is jelent.

Míg öt évvel ezelőtt hét, mára már tizenkettő magyar egyetem van a világ legjobb öt százalékában, és aki diplomát szerez, szinte azonnal, 42 nap alatt munkát kaphat, és a diploma átlagosan 1,7- szeres bérszorzót is jelent.

A felsőoktatás versenyképességét, rugalmasságát, valamint az intézmény és a jelentkező jobb egymásra találását erősíti az is, hogy az idei évben már a felvételi 500 pontjából 100-ról az intézmények döntenek, és az ötödik érettségi és tanulmányi tárgyat is az egyetemek választhatják meg.

– Érdemes továbbá megfontolni azt is, hogy az érettségi vizsga esetében emelt, vagy középszintet választanak a jelentkezők, hiszen az emelt szintű érettségi egy százaléka egy pontot, míg a középszintű érettségi 1 százaléka 2/3 pontot ér –  hívta fel a figyelmet a minisztérium.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.