Gulyás Gergely: Ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, semmilyen kegyelemben nem részesülhet + videó

A baloldal az elmúlt években mindent megtett, hogy a magyar családtámogatási rendszer kiépítését megakadályozza.

2024. 02. 08. 22:48
GULYÁS Gergely
Budapest, 2024. február 1. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 1-jén. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha valaki gyermekek sérelmére követ el bűncselekményt, akkor az semmilyen kegyelemben nem részesülhet – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV adásában Orbán Viktor miniszterelnök mai bejelentésével kapcsolatban.

Gulyás Gergely emlékeztetett: a baloldal az elmúlt években mindent megtett annak érdekében, hogy a magyar családtámogatási rendszer kiépítését megakadályozza.

– Egy konkrét esetben, egy ezzel kapcsolatos vita miatt éreztük feltétlenül szükségesnek, hogy a kormány egyértelművé tegye és az alkotmányban is rögzítse, hogy

a gyermekek sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmények esetén nincs lehetőség arra, hogy a köztársasági elnök kegyelmet gyakoroljon

– mondta a miniszter. Hozzátette: – Úgy gondoljuk, hogy ez hozzájárul, hogy mindenki egyértelműen, világosan és tisztán lássa a kormány büntetőpolitikai céljait.

A napokban nagy visszhangot váltott ki, amikor nyilvánosságra került, hogy Novák Katalin államfő elnöki kegyelmet adott egy jogerősen elítélt egykori igazgatóhelyettesnek, aki segített a főnökének eltussolni, hogy szexuális visszaéléseket követett el kiskorúak sérelmére.

Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.