Gyurcsányék visszakövetelik a képernyőre a pedofíliát mentegető műsorvezetőt

Nyíltan megfenyegette az ATV-t Gyurcsány Ferenc pártjának egyik politikusa a pedofíliát relativizáló Somos András műsorvezető távozása miatt. Ettvel Zoltán, a DK önkormányzati képviselője a közösségi oldalán azt követelte a televíziótól, hogy ne engedje el Somost, ellenkező esetben elveszíti nézőit az ATV.

2024. 02. 23. 15:46
Ettvel Zoltán és Gyurcsány Ferenc Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem csitult az ATV műsorvezetőjének pedofíliát mentegető kijelentése körül kirobbant botrány, hiába jelentette be távozását Somos András még szerdán. Ezúttal azonban megdöbbentő módon olyan bejegyzésre bukkantunk, amelyben kiálltak Somos mellett. Gyurcsány Ferenc pártjának egyik önkormányzati képviselője határozottan védelmébe vette a műsorvezetőt és megfenyegette az ATV-t, hogy elveszíti a nézőit, ha nem veszi vissza a műsorvezetőt.

Ettvel Zoltán, a DK pesterzsébeti képviselője a Facebook-oldalán szerdán azt írta:

Lehet, hogy András nem szerencsésen fejezte ki magát… De az biztos, hogy ha az ATV hagyja, hogy távozzon, akkor nincsenek tisztában azzal, hogy mily hatalmas hibát követnek el. Kérem az ATV Fórum és az ATV Magyarország Start szerkesztőségét, hogy gondolják ezt végig Somos András úrral együtt és ezt így ne hagyják. Az ATV szégyellje magát, ha egy ilyen nagyszerű, fantasztikus embert elenged. Szerintem sokunknál várható, hogy nem lesz többé ATV Fórum és más ATV műsornézés…

Emlékezetes, hogy az ATV Szigorlat című műsorában – ahol Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég – már a beszélgetés elején szóba került a pedofília témája, a beszélgetés pedig a Kaleta-botrányra terelődött. Az egyik műsorvezető, Somos András ekkor azt kérdezte Márki-Zaytól, hogy „tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?”. Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt, hogy ő „a Kaletán háborodott fel a legjobban”.

Somos ekkor így folytatta: „de ő nem volt pedofil”. Márki-Zay visszakérdezett, hogy „miért nem volt pedofil?”, amire Somos azt felelte, hogy „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”.

Somos később a közösségi oldalán próbált magyarázatot adni a kijelentésére, arra hivatkozva, hogy ugyan

a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofilbűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény.

Hozzáfűzte, hogy elítéli a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását is.

A magyarázkodás nem mentette meg a következményektől, az ATV elhatárolódott a műsorvezetőtől és fegyelmi eljárást indított, majd Somos bejelentette a távozását.

Borítókép: Ettvel Zoltán és Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.