Távozik az ATV-től a pedofilokat mentegető Somos András

A csatorna fegyelmi eljárást indított a műsorvezető ellen.

2024. 02. 21. 13:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Távozik a képernyőről Somos András. A műsorvezető ezt a közösségi oldalán jelentette be, miután az ATV Szigorlat című műsorának keddi adásában súlyos kijelentést tett a pedofíliával kapcsolatban. Mint arról lapunk beszámolt, Somos vendége Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt, akivel a beszélgetés első perceiben előkerült a pedofília témája. Ennek kapcsán Somos megkérdezte Márki-Zay Pétertől: – Tudna-e példát mondani arra, hogy hány pedofilt engedtek szabadon? Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt: – Kaletán háborodtam fel a legjobban.

Somos ekkor tette a botrányos kijelentését:

De ő nem volt pedofil.

Márki-Zay Péter azonnal visszakérdezett: – Miért nem volt pedofil? – Somos azt válaszolta: – Azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil-bűncselekmény.

Az adás után nem sokkal

az ATV elhatárolódott a műsorvezetőtől, és fegyelmi eljárást indított.

A műsorvezető az esetet követően közösségi oldalán próbálta megmagyarázni a történteket:

Tudom, hogy a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofil-bűncselekménynek tartja, és – teljesen feleslegesen – vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil-bűncselekmény.

Hozzátette: egyébként elítéli a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket és a tárolásukat.

A műsorvezetővel szemben fegyelmi eljárás is indult, amelyről a Mandiner megkeresésére Réti Dóra, az ATV-csoport sajtófőnöke azt válaszolta:

Néhány napot vesz igénybe a fegyelmi eljárás. Az ATV és Somos András kölcsönösen abban maradtak, hogy ezalatt az idő alatt nem vezet műsort.

Somos mindeközben újabb bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, ahol tudatta:

visszalép a televíziózástól, és kilép az ATV-ből.

 – Egész újságírói létem az elesettek védelméről, a bántalmazottak segítéséről szólt – közölte, és indoklásként hozzáfűzte, hogy a „jelenlegi közhangulatban” jelenlétével nem terhelheti az ATV-t.

Az ATV elfogadta Somos András döntését, és korrektnek tartja az ominózus interjú óta tanúsított hozzáállását – közölte közösségi oldalán a csatorna, amely bejegyzésében megköszönte a műsorvezető munkáját.

Borítókép: Felvétel az ATV stúdiójában (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.